Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer
Na de nodige sci-fi, suspense thrillers en de broodnodige dosis Marvel besloot ik om Underworld: Blood Wars te gaan kijken. Onlangs in première gegaan na een lange stilte sinds het laatste deel Underworld: Awakening in 2012. Ik was de serie niet echt vergeten want ik vond de vorige delen echt sterk en het universum van weerwolven en vampieren werd uitgebreid verteld en alles klopte gewoon. En ja ik geef het toe, ik heb een zwak voor Kate Beckinsale in haar rol als Selene aka Death Dealer die vanaf het eerste deel als enig doel had om de lycans (weerwolven) af te slachten. Maar zet dit nieuwste deel het verhaal voort waar het gebleven was? Uiteraard lees je dat nu.Anna Foerster is de regisseuse die vooral bekend is van de tv series Criminal Minds en Army Wives. Ik ben fan van Criminal Minds dus was positief gestemd en had vertrouwen in haar talent om het verhaal goed te vertellen in deze film. Nu is het een no-brainer dat Kate Beckinsale weer de rol van Selene speelt en verder zien we ook Theo James en Charles Dance terug als respectievelijk David en Thomas. Tobias Menzies speelt dit keer de slechte lycan Marius die uit is om de vampieren en vooral Selene te pakken te krijgen, of haar dochter.De film begint waarin we zien dat Selene vlucht voor de vampieren en de lycans. Ze heeft in het laatste deel namelijk één van de vampieren-oudste vermoord omdat hij haar wilde vermoorden. Moe van al het vluchten probeert ze ook te voorkomen dat de lycans haar dochter vindt. Ja ze heeft een dochter van de lycan/vampier Michael, die ze heeft verlaten omdat ze niet wil dat het zuivere bloed van Eve in de handen komt van de lycans danwel vampieren. Ze heeft haar beloofd dat ze niemand naar haar toe zal leiden en nimmer wil weten waar haar dochter is. Echter heeft Marius andere gedachten hiervan, hij wil juist Selene's bloed om te achterhalen waar haar dochter is. Met haar dochter's bloed kan hij muteren in een oppermachtige wezen dat niemand kan stoppen, zelfs Selene niet. Selene gaat tijdens dit verhaal ook een andere wereld betreden zodat ze wellicht tot nieuwe inzichten en taktieken kan komen.Underworld Blood Wars is weer een echte deel uit de serie, nergens probeert het iets anders te doen dan het verhaal door te laten gaan over de eeuwige oorlog tussen lycans en vampieren met Selene er midden tussen in. De tempo ligt niet hoog a la een achtbaanrit maar er zijn weinig echt rustige momenten alhoewel de dialogen mooi het verhaal vertellen van wat er voor afspeelde en wat in de film aan de hand is. Goed te zien ook dat de dialogen niet het tempo uit de film halen. Foerster heeft ook keurig aan het begin een korte maar bondige samenvatting gemaakt van wat er voorafging zodat iedereen de film kan kijken ookal heeft hij/zij de andere delen niet gezien.


De visuals zijn heel goed, de sfeer is duister en grimmig. Er wordt goed gezinspeeld op de zwakte van ieder "ras" en wat de strategie is van ieder kamp. De locaties zijn ook wonderschoon en trouw aan het universum. De strijd die Selene voert om wraak te nemen en tevens te "leven" zonder haar dochter wordt ijzersterk neergezet door Beckinsale. Zij is echt Selene en kan me geen andere actrice voorstellen. Eigenlijk wat Jovovich doet in de Resident Evil serie. Zijn er minpuntjes? Ja dat de film wat langer had mogen duren, maar dat is juist een compliment. Alles werd zoals gezegd keurig verteld in de 1 uur en 31 minuten. Van mij had het ook 2 uur mogen duren. Maar zoals gezegd, dit is in positieve zin. De climax in de film is zeer tof en niet afgezaagd of afgeraffeld. Complimenten aan Foerster voor haar regisseerwerk.

Waarom deze film gaan zien:

-   Visuals zijn smaakvol
-   Verhaal is goed verteld en neergezet
-   Cast worden de karakters bijna
-   Foerster's beste werk tot nu toe qua films

Waarom deze film niet gaan zien:

-   Te kort

Conclusie:

Blood Wars is een waardig vervolg in het Underworld reeks. De aanloop naar de climax en het einde is beide solide gedaan en smaakt naar meer. Daarom is het jammer dat het een beetje aan de korte kant is. Cast is subliem en worden bijna de karakters. Beckinsale speelt Selene als geen ander en daarbij is de aktie en visuals top notch!!! Een goede popcornfilm van formaat en beste in de reeks tot nu toe!

Eindscore:
95/100
Hoofdrolspelers:
Kate Beckinsale...
Theo James...
Lara Pulver...
Charles Dance...
Tobias Menzies...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review