Office Christmas Party: Geforceerd feestje
Okee tijd om een beetje te lachen want ook ik hou op zijn tijd wel van een komedie. Omdat het bijna kerst is besloot ik om Office Christmas Party een kans te geven en vertrok redelijk vroeg naar mijn vertrouwde bioscoop Pathe. Was het lachen, gieren, brullen? Je leest het nu.

Regie is van Will Speck en Josh Gordon, die samen ook The Switch en Blades of Glory hebben geregisseerd. Ik kreeg daardoor een beetje hoop dat dit een goede komedie kon zijn. Qua cast is natuurlijk Jennifer Aniston die eruit springt (Friends, The Switch, The Break-up) die de directrice Carol speelt. Verder speelt o.a. T.J. Miller als de broer van Carol, Clay Vanstone. Jason Bateman speelt de sales manager Josh Parker, Olivia Munn speelt de IT nerd Tracey Hughes.Een tech-bedrijf  Zenotek kampt met verliezen en het zal niet lang duren of Carol Vanstone (CEO van het bedrijf) zal iedereen ontslaan en streng gaan bezuinigen. Josh en Clay krijgen echter van Carol nog 1 kans om een grote deal binnen te slepen. Ze gaan drifig op zoek en maken contact met ene Walter Davies (leuk gespeeld door Courtney B. Vance) die of met Zenotek in zee gaat OF met DELL. Clay haalt Josh als manager over om met de hele afdeling een mega kerstparty te geven om de klant binnen te halen. Ze spenderen heel het maandelijke budget om dit feest onvergetelijk te maken en dan met namen voor Davies.De film straalt een bepaalde hipster vibe uit en doet denken aan The Hangover waarbij je het gevoel had dat elk moment iets grappig zou gaan gebeuren. De opbouw naar het plan toe is grappig en brengt een kleine glimlach op mijn gezicht. Ook de kennismaking van het bedrijf en de, soms aparte, werknemers is leuk gedaan maar komt vaak genoeg geforceerd over. Ik had te veel van die momenten van oh, dit moest grappig zijn? Iets wat best jammer is. Verder zijn alle ingredienten voor een komedie aanwezig zeker wanneer de drank rijkelijk vloeit. De bekende dronken flirten komt naar voren, collega's worden spontaan (of door de drank) ineens verliefd of hitsig. Er was geen sprake van onderbroekenlol maar de grappen kwamen niet echt goed over. Ik hoorde bijvoorbeeld niemand in de zaal lachen en dan weet je hoe laat het is.


Bij vlagen was de film grappig maar brachten geen memorabele momenten met zich mee. De cast zit lekker in zijn/haar rol en de chemie is zeer solide en voelt goed. Over de acteurs kan ik helemaal niet klagen. De manier hoe het verhaal danwel script geschreven is had beter gekund. Scene's waarbij de ene collega kicky seks wel en de ander 90 procent meegaat in deze verleidingstruc zegt ineens 10 seconde voor het einde dat het daar niet van houdt op een aparte manier wat niet logisch is en geforceerd grappig moet zijn.

Waarom deze film gaan zien:

-  Algehele vibe is wel okee
-  Chemie tussen cast werk goed
-  T.J. Miller speelt leuk als Clay

Waarom deze film niet gaan zien:

-  Te weinig echte grappige momenten
-  De vibe redt de film niet
-  Verhaal is erg magertjes

Conclusie:

Ik had niet echt verwachtingen van deze film en de titel is echt misplaatst. Het verhaal is magertjes en de grappige momenten komen meer geforceerd over. Anniston komt goed over als ice-queen en ook Vance speelt heerlijk als Walter Davies. Kijk deze als je in de kerststemming bent met je vrienden maar naar bioscoop is te veel eer. Behalve de hoofdrolspelers zijn de andere karakters wat inwisselbaar. Verwacht niet teveel dan vermaak je je stukken beter met deze film.

Eindscore:
65/100
Hoofdrolspelers:
Jason Bateman...
Josh Parker
Olivia Munn...
Tracey Hughes
T.J. Miller...
Clay Vanstone
Jennifer Aniston...
Kate McKinnon...
Mary
Courtney B. Vance...
Walter Davis

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review