Collateral Beauty: tegenvallende schoonheid (spoiler alert)


Soms heb je van de trailers waarvan je al vermoedt dat de tofste dingen al in de trailer te zien zijn. En je hebt trailers die niets weggeven van het plot en je nieuwsgierig maakt naar de film. Jammer genoeg heb je ook die trailers die totaal misleidend zijn en dit is bij Collateral Beauty het geval. Lat het mij uitleggen....

De film is geregisseerd door David Frankel, bij mij bekend van de verrassend leuke Marley & Me. Voor deze film is er een aardige blik bekende acteurs opgetrommeld. De hoofdrol is voor Will Smith en naast hem spelen Edward Norton, Kate Winslet en ook Keira Knightley waarvan we wel weten welke topfilms ze hebben gespeeld.


We volgen het leven van Howard (Smith) die rouwt om het verlies van zijn dochtertje en dit heeft ook effect in zijn werk. Howard verwerkt zijn verdriet door te schrijven naar wel ongewone "mensen" namelijk Liefde, Tijd en de Dood. Dit doet hij heel lang tot op een dag deze 3 in mensvorm ineens in zijn leven verschijnen om hem een duwtje in de goede richting te geven en zijn leven op de rails te krijgen voordat hij zijn baan verliest.


De cast speelt lekker en de film begint op een goede manier en hoewel je niet veel van het leven ziet wat hij had met zijn dochter, zie je dat Howard moeite heeft met het verwerken. De plot in deze film wordt jammer genoeg al in de eerste 20 minuten uit de doeken gedaan en zorgde bij mij voor volslagen verbazing. Zoals eerder gezegd legt de trailer het bovenstaande keurig uit alleen....dit strookt niet met de plot van de film. En nu komt de spoiler......

Omdat de collega's van Howard vinden dat vanwege zijn tegenvallende prestaties ze misschien worden ontslagen besluiten ze de brieven van Howard te onderscheppen middels een inbraak in het postkantoor. Hierna huren ze acteurs in die Liefde, Tijd en Dood spelen. Ook nog wordt er een prive-detective ingehuurd die de acteurs en Howard volgt en camerabeelden maakt. De camerabeelden willen ze dan manipuleren zodat het lijkt alsof Howard in zichzelf praat en dus gek is. Met de beoogde resultaat dat Howard ontslagen worden en er een betere in de plaats komt EN hun banen veilig zijn. Ja mensen ik verzin het niet. De collega's zijn ook nog eens super irritant en maken het leven van Howard heel zuur en bekommeren zich niet over zijn rouwproces.


Zelden was ik tijdens het zien van een film zo sprakeloos van irritatie dan bij deze film. Hoewel de cast van topniveau is kan het deze film niet redden. Ik ga geen grote alinea's wijden aan deze film of aanraden om deze film met een bak popcorn in de bioscoop te kijken, dat is het gewoon niet waard! Deze film is totaal verkeerd in de markt gezet en echt een regelrechte flop! Will Smith doet erg zijn best maar zelfs hij kan deze film niet redden als hoofdrolspeler.

Waarom deze film gaan zien:

-  Als je groot fan bent van de acteurs
- Als je op zoek bent naar een marketing flop

Waarom deze film niet gaan zien:

-  Onsamenhangend verhaal
-  Misleidende trailer
-  Slechte marketing
-  Er zijn betere films in de bioscoop

Conclusie:

Deze film is een verspilling van tijd vanwege het verhaal wat volledig de plank misslaat, tergend irritante karakters en de clou die aan het begin al verklapt wordt. Ga deze film vooral niet in de bioscoop bekijken en ook niet op blu-ray want dat is nog te veel eer voor deze film. Ondanks de topcast die is opgetrommeld. Hoewel goed acteerwerk kan het de film niet redden. Slechtste film van 2016. De eindscore hieronder is qua punten alleen voor de acteurs die wel hun best lijken te doen.Eindscore:
40/100Cast overview, first billed only:
Will Smith...
Edward Norton...
Kate Winslet...
Michael Peña...
Simon
Helen Mirren...
Naomie Harris...
Keira Knightley...
Amy

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review