Sing: hilarisch zangwedstrijdHet was zondagochtend en ik met familie naar de lokale bioscoop te gaan voor Sing! Ik hou van animatiefilms van Illumination, Disney, Dreamworks en Pixar. Waarom? Omdat er vaak een dubbele laag in de films zit zodat volwassenen en kinderen zich prima vermaken bij dit soort films. Sing leek ons erg leuk dus gingen we met hoge verwachtingen er naartoe. Deze review gaat over de Engelse versie maar ik heb de Nederlandse versie eerst gezien. 

De film is van de hand van Garth Jennings en Christophe Lourdelet en grappige feitje is dat Garth eveneens de stem doet voor de hilarische assistent van Buster Moon, Miss Crawley. Stemmen zijn o.a. van Reese Witherspoon, Matthew McConaughey, Seth MacFarlane en Scarlett Johansson. De stemmen zijn echt heel goed gedaan en dus perfect bij de karakters gecast. Voor de Nederlandse versie is Chris Zegers, Brigit Schuurman, Mark van Eeuwen en Holly Brood o.a. gecast en ook dit is zeer goed gekozen en paste helemaal bij de film. Nergens voelde het knullig wat bij sommige films wel aanvoelt. Maar dat is iets wat wij volwassenen vooral merken. Kinderen vermaken zich natuurlijk altijd ongeacht de voice-actors.Sing verteld het verhaal van koala Buster Moon die een theater heeft die zijn beste succesvolle tijd heeft gehad. Zijn ideeën worden geen succes en nu moet hij nog een laatst goed idee bedenken om zijn theater te redden. Hij bedenkt een talentenjacht om de beste zangers tegen elkaar te laten strijden wat hopelijk zoveel geld opbrengt dat zijn theater weer in de lift zit. Samen met zijn trouwe (oude) assistente Miss Crawley, een kameleon met een glazen oog (die ze altijd kwijt is) selecteren ze bij een auditie diverse zangers. Uiteindelijk nemen o.a. een verlegen olifant, een stoere gorilla, een muis die sluw en eigenlijk een oplichter is en een zorgzame varken die haar leven wil veranderen. Wie zal er uiteindelijk winnen?


Dit is een echte film voor de hele familie. Van begin tot het eind is het leuk om te kijken. Qua stjil valt het gelijk op dat Sing van de hand is van Illumination studio. Toch heeft het zijn eigen smoel en humor. De chemie tussen Buster Moon en de uiterst grappige Miss Crawly werkt goed. Ze is klungelig maar niet over the top. Ze is eigenlijk Buster's rots in de branding omdat hij een druk baasje is. De rest van de karakters passen erg goed bij elkaar en leuk ook hoe er zonder te veel tijd te nemen je de karakters leert kennen. De talentenjacht is erg leuk gedaan en je merkt dat de kinderen in de zaal echt meeleven met de kandidaten. De film werkt heel erg goed en de onderlaag waar ik het eerder over had zit er ook weer in. De verwijzingen naar o.a. Frank Sinatra en andere muzikanten bracht echt een grote glimlach op mijn gezicht. Ook de twists in het verhaal zijn erg leuk en voelt nergens geforceerd of onnodig.


Waarom deze film gaan zien:

-  Verhaal is erg leuk gevonden
-  Karakters zijn divers
-  Eén van de beste animatiefilms van het jaar

Waarom deze film niet gaan zien:

-  Geen minpunten

Conclusie:

Ik heb me van begin tot het eind prima vermaakt met deze film. De animaties zijn uiteraard van de bovenste plank. De fictieve stad waarin alles gebeurd leeft en klopt van a tot z. De karakters zijn divers en hebben een hoog aaibaarheidsfactor. De dubbele laag in deze film zorgt er voor dat kinderen en volwassenen met deze film zich kostelijk zullen vermaken. Sing is één van de beste animatiefilms van dit jaar! De film laat je met een grote glimlach en swingend de bioscoopzaal verlaten.

Eindscore:
100/100

Voice Actors:


Matthew McConaughey...
Buster Moon (voice)
Reese Witherspoon...
Rosita (voice)
Seth MacFarlane...
Mike (voice)
Scarlett Johansson...
Ash (voice)
John C. Reilly...
Eddie (voice)
Tori Kelly...
Meena (voice)
Taron Egerton...
Johnny (voice)
Nick Kroll...
Gunter (voice)
Nick Offerman...
Norman (voice)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review