Snatched: derten in dozijn komedie


Bij het zien van de trailer van Snatched was ik niet meteen enthousiast over het verhaal. Het enigste wat mij enthousiast maakte was Goldie Hawn die, voor mijn gevoel, sinds lange tijd weer in een film te zien was. Een komedie met Hawn.... Okee misschien gaat Snatched me toch verrassen? 

 Johnathan Levine is de regisseur voor deze film en hoewel hij wat films heeft gedaan (Warm bodies en The Night Before) ben ik helemaal niet bekend met zijn werk. Nieuwsgierig was ik dan ook hoe hij Snatched zou maken en vooral met een legendarische actrice als Hawn in de hoofdrol. De tweede hoofdrol is voor Amy Schumer. Schumer is vooral bekend van TV specials met haarzelf in het (grappige) middelpunt en de TV film Women who kill. Ike Barinholtz speelt een leuke bijrol, Hem zag we eerder in Suicide Squad en de vermakelijke Bad Neighbours.


Snatched gaat over Emily, een jonge, ietwat naïeve flapuit maar met de hart op de juiste plek. Ze is net gedumpt door haar vriend, net voordat ze naar Ecuador zou gaan met haar liefje. Ze laat het er echter niet bij zitten en haalt haar moeder over om samen met haar naar het paradijs op aarde te gaan. Ze blijken elkaar's tegenpolen te zijn. Emily is naïef en houdt van avontuur, terwijl haar moeder juist obsessief voorzichtig is. Toch begint hun vakantie goed en relaxed maar dat duurt niet voor lang als ze plotseling ontvoerd worden. De vraag rijst al gauw, zijn zij de sjaak of hun ontvoerders?

De grappen beginnen gelijk aan het begin en de opening van Snatched is best grappig. Amy zet haar karakter gelijk sterk neer. Emily denkt dat iedereen haar cool vindt en dat ze veel vrienden heeft en haar vriend Michael (Randall Park) de liefste man is op aarde. Emily is een meid die iedereen wel zou mogen maar alleen niet zo lang mee op wil trekken. Zelfs haar aparte broer Jeffrey (Barinholtz) heeft dit met haar. Het avontuur komt echter los in het begin van de tweede gedeelte wanneer de dames in Ecuador aankomen. Vanaf dit moment komen de grappen bij vlagen en wordt de focus op moeder en dochter gelegd. De karakters om hen heen zijn een beetje standaard hoewel er 2 echt er uit springen en op zich een leuke komische toevoeging zijn.


Ik denk dat bij ongeveer de helft van de film de grappen nog leuk zijn maar ze wordt té rap opgevolgd in dezelfde scene en dit had beter gekund. Humor moet je timen en de belangrijkste element in een komedie. Snatched probeert soms té grappig te zijn met teveel one-liners of handouts van de karakters achter elkaar. De film had iets langer gekund en de grappen meer verspreid. Amy Schumer speelt Emily echt heel leuk maar het is Goldie Hawn als de moeder die haar wegspeelt. Het valt denk ik ook niet mee om naast zo'n actrice te staan. Hawn en Schumer vormen een leuk duo in deze komedie. Het is vooral een oké popcornfilm. De locaties zijn tof gedaan en het voelt alsof ze echt in Ecuador zijn. Ik had in ieder geval geen enkele green screen moment.

Waarom deze film gaan zien:

-   Geinig verhaal
-   Hawn en Schumer's chemie voelt goed
-   Werkt als komedie goed

 Waarom deze film niet gaan zien:

-   Grappen soms iets te kort na elkaar
-   Hawn speelt Schumer een beetje weg


Conclusie:

Snatched is een leuke, dertien in dozijn komedie die de grappen soms té snel laat voorbij komen. Het verhaal is okee voor een komedie en de chemie tussen Hawn en Schumer werkt schattig maar soms op de zenuwen. Hawn is duidelijk qua acteerwerk haar meerdere. Door het flinterdun verhaal, de soms geforceerde humor blijft er een middelmatige komedie over die wel een grijns op mijn gezicht wist te toveren alleen was dit niet constant als bij andere komedies. Ik heb tot nu toe dit jaar geen echt leuke komedie gezien moet ik bekennen. Maar wat niet is kan nog komen. Snatched is leuk voor een regenachtige zondag.


Eindscore:
60/100


Hoofdrolspelers:
Amy Schumer Amy Schumer ...
Emily Middleton
Kim Caramele Kim Caramele ...
Shopper
Raven Goodwin Raven Goodwin ...
Lew
Katie Dippold Katie Dippold ...
Shopper
Randall Park Randall Park ...
Michael
Goldie Hawn Goldie Hawn ...
Linda Middleton
Ike Barinholtz Ike Barinholtz ...
Jeffrey Middleton

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review