Pirates of the Caribbean Salazar's Revenge: onvervalst avonturenfilmNa aardig wat teasers is dit nieuwe deel 24 mei in de bioscopen te zien. De vorige delen waren of leuk of middelmatig en konden niet echt het eerste deel overtreffen. Gaat dat dit deel wel lukken en krijgt Salazar zijn wraak waar hij zo lang op wacht?

Salazar's Revenge is geregisseerd door Joachim Ronning en Espen Sandberg. Dit tweetal hebben films gemaakt als Bandidas, Kon-Tiki en zullen ook het volgende deel van Pirates of the Caribbean maken. Disney gelooft dus in dit tweetal om de avonturen van Jack Sparrow goed te vertalen naar het witte doek. Johnny Depp speelt natuurlijk weer Jack Sparrow en eigenlijk had ik dat niet anders verwacht.


Depp heeft een sloot aan films gedaan sinds zijn debuut in 21 Jumpstreet en What's eating Gilbert Grape. Naast Depp zien we Javier Bardem als de vervloekte kapitein Salazar. Bardem zag we eerder in Automata en Skyfall. George Rush speelt kapitein Barbossa. Rush heeft o.a. gespeeld in The Daughter en Gods of Egypt. De vrouwelijke bijrol is weggelegd voor Kaya Scodelario. Zij speelt de eigenzinnige, avontuurlijke Carina Smyth. Scodelario viel me voor het eerst op in Maze Runner maar had al eerder aan o.a. Clash of the Titans meegewerkt.


Salazar's Revenge verteld het verhaal van Jack Sparrow die op zoek moet gaan naar het wapen van Poseidon om zo controle te krijgen over de zee en daarmee Salazar te stoppen in zijn zoektocht naar wraak en om iedereen om zich heen te vernietigen. Tijdens zijn avontuur loopt hij ook weer Barbossa tegen het lijf die ook zijn eigen agenda heeft om Sparrow te pakken.

Traditiegetrouw begint dit deel lekker mysterieus wanneer we een klein kind in een boot zien op een woeste oceaan. We leren van dit kleine jongetje dat er een vloek is die piraten gevangen houden in het water. Dit vormt de leidraad van de film. Vooral om de vloek te stoppen. Disney en vooral de twee regisseurs weten een onvervalste piraten/avonturenfilm neer te zetten en het tempo komt lekker aan het begin goed op gang en dit blijft zo tot het einde.


De cast is duidelijk in hun rol gegroeid en zijn stuk voor stuk geloofwaardig en stoer op hun eigen manier. De humor is goed gedoseerd. De aktie komt goed in beeld en de nodige CGI is echt oogstrelend mooi. Ik had het gevoel dat dit deel wat grimmiger overkwam dan de vorige delen en iet wat "serieuzer". Er staat dan ook aardig wat op het spel voor alle karakters. Het verhaal wat verteld wordt zit degelijk in elkaar en voor mijn gevoel waren er geen enkel punt wat niet klopte. Waren er minpuntjes? Mwah, de grappen hadden soms wat betere timing nodig. Eén scené waarin we Sparrow zien ontsnappen aan de dood met een grote nasleep had wat mij betreft anders gemogen. Onderaan de streep is dit een heerlijke avonturenfilm geworden.

Waarom deze film gaan zien:

-  Leuke avonturenfilm
-  Jack Sparrow is op zijn grappigst
-  CGI van de bovenste plank
-  Goed onderhoudend verhaal

 Waarom deze film niet gaan zien:

-  Piraten niet echt je dingen zijn
-  Je Sparrow zat bent


Conclusie:

 Salazar's Revenge is een leuk, onderhoudend deel in de franchise die, hoewel niet het beste deel in de serie is, overkomt als een onvervalste avonturenfilm. Zoals je verwacht is de CGI in overvloede maar komt goed tot zijn recht en is zeer mooi gedaan. Het verhaal klopt en is in lijn met de serie. De cast vervult zijn/haar rol perfect en het plezier wat de acteurs hadden is voelbaar. Dit is een aanrader voor de hele familie én voor de fans. Kijk hem vooral in IMAX of Laser Ultra voor de extra laag aan filmervaring, deze film verdient het.

Eindscore:
90/100


Hoofdrolspelers:
Johnny DeppJohnny Depp...
Captain Jack Sparrow
Javier BardemJavier Bardem...
Captain Salazar
Geoffrey Rush...
Brenton Thwaites...
Kaya Scodelario...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review