Unlocked: degelijk maar verfrissende aktie-thriller


Op zijn tijd kan ik een goede aktie/thriller zeker waarderen. De Mission Impossible serie bood altijd de perfecte dosering voor een filmavond met de nodige popcorn. Unlocked deed me hieraan denken en besloot de film bij de premiere gelijk te gaan zien. Michael Apted is voor deze film op de regisseurstoel geklommen. Deze regisseur heeft een aardige sloot aan TV-series op zijn naam staan zoals Reckless en Chasing Donovan, echter heeft hij ook The Chronicles of Narnia gedaan. Narnia was zeer vermakelijk op zijn manier maar een heel ander genre dan Unlocked. Als je naar de cast kijkt vallen natuurlijk Orlando Bloom en John Malkovich op. Ik denk dat zij geen introductie hoeven bij de gemiddelde filmfan. Geen van deze twee acteurs speelt de hoofdrol overigens, die is weggelegd voor Noomi Rapace, de zweedse actrice die ook speelde in Prometheus, het aparte Rupture en het aankomende Alien: Covenant. Oh en laten we ook niet Michael Douglas vergeten, de acteerlegende die in talloze films heeft gespeeld.

Alice Racine (Rapace) is een voormalig CIA agent die op een dag door haar oud-collega dringend gevraagd wordt te helpen bij het overhoren van een mogelijke terrorist. Dit om zo een wereldwijde ramp te voorkomen. Tijdens haar her-intrede binnen de CIA merkte ze wat aparte dingen op en slaat ze op de vlucht met hulp van ene Jack (Bloom) en haar voormalige chef Eric (Douglas). Een kat-en muisspel volgt.....
Zoals eerder benoemd heeft de film vanaf het begin een hoog MI gehalte, MI5 wordt benoemd en zien we hoge bazen binnen de CIA overleggen wat het plan van aanpak is. We maken snel kennis met Alice waarbij het verhaal direct in de kennismaking zich ontvouwt zonder direct het plot weg te geven. Hoewel er wat hints worden gegeven doet de screenplay zijn werk. Er wordt met het verhaal een nieuw oogpunt aangedragen als het om terrorisme gaat. De kijk hierop en wat het met de karakters doet is verfrissend. Rapace speelt een kwetsbare, ingetogen Alice aan wie je duidelijk kan zien dat haar werk de nodige sporen heeft achtergelaten. Dit maakt haar als de heldin in het verhaal geloofwaardig maar zorgt er voor dat de ingetogenheid ook er voor zorgt dat de acteurs om haar heen de sterren worden en dit is niet goed voor het verhaal.In de laatste fase van de film komt alles samen en dit zorgt voor een gedegen plottwist. Unlocked is een degelijke aktie/thriller die vermaakt en hoewel nergens iets speciaals doet, alles gewoon doet wat je verwacht. De aktie-scene's zijn goed gemonteerd en de algehele vibe is chase or be chased. Apted doet een goede poging om een nieuw genre uit te proberen zonder over the top te gaan zoals we dat in MI altijd zagen. Van alle acteurs springt eigenlijk Orlando Bloom en Malkovich er bovenuit maar dit komt door hun rol in het verhaal en hun karakters op zich. Wel kan je aan Unlocked merken dat de producers van Salt en Red achter deze film zitten. En dit door bovengenoemde redenen.


Waarom deze film gaan zien:

-   Geslaagde aktie/thriller
-   Verhaal overtuigd
-   Aktie-scene's zijn solide

 Waarom deze film niet gaan zien:

-   Er zijn betere in het genre


 Conclusie:

Unlocked is een degelijke aktie/thriller geworden die niet super origineel is maar genoeg biedt voor een filmavondje. De acteurs zijn goed gecast voor hun rollen al overtuigd Malkovich en Bloom het meeste. Rapace zet op goede wijze een kwetsbare CIA agent neer maar is vaak te ingetogen qua uitstraling tegenover de rest. De aktie-scene's zijn goed in elkaar gezet en Rapace kan aardig huishouden als Alice. De algehele sfeer doet me denken aan Mission Impossible en lijkt de film een light versie van een Bourne deel. Is deze film een aanrader? Ja maar niet persé in de bioscoop. Via On demand of blu-ray is Unlocked ook goed te kijken.

Eindscore:
70/100Hoofdrolspelers:
Noomi Rapace Noomi Rapace ...
Alice Racine
Orlando Bloom Orlando Bloom ...
Jack Alcott
Toni Collette Toni Collette ...
Emily Knowles
Michael Douglas Michael Douglas ...
Eric Lasch
John Malkovich John Malkovich ...
Bob Hunter

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review