Guardians of the Galaxy vol.2: I am Groot!Deel 1 introduceerde ons met een nieuwe team in het Marvel universum. Een team die elke keer op spannende missies gaat om het helaal, en zichzelf, te redden. Ze doen dit op hilarische, aktievolle wijze waarbij je Rocket, Groot, Gamora, Star-Lord en de rest leerde kennen. Deel 2 lag erg voor de hand omdat zijn voorganger een regelrecht succes was. Zal deel 2 in de schaduw van zijn voorganger blijven of zal het eerste deel overtroffen worden?

James Gunn is de regisseur voor dit deel want tja, hij heeft ook het eerste deel gedaan en weet dus als geen ander hoe je dit team van ongeleide projectielen moet neerzetten op het witte doek. Gunn is trouwens ook schrijver van het verhaal in The Belko Experiment. Een aanrader trouwens, maar dat even terzijde.De cast is eigenlijk hetzelfde als bij deel 1 en we zien dus Chris Pratt als 80's fan Star-Lord, Zoe Zaldana als de badass chick Gamora, Dave Bautista als de overschrokken Drax, Michael Rooker als sluwe ruimtepiraat Yondu. Vin Diesel leent zijn stem aan Baby Groot en Bradley Cooper doet hetzelfde voor Rocket. Ook zien we in dit deel Pom Klementieff die de mooie maar emotionele Mantis speelt. Pom heeft onder andere gespeelt in Seed, Hacker's Game en Old Boy. Acteerlegendes Kurt Russel en Sylvester Stallone zijn ook van de partij en hebben een verrassende rol in het verhaal.

In dit deel zien we het team een deal sluiten met The Sovereign waarbij ze in ruil voor wat grote batterijen de vervreemde zus van Gamora terug krijgen. De reunië duurt niet lang wanneer The Sovereign ontdekken dat Rocket wat batterijen heeft achtergehouden. Een hele vloot drones achtervolgen de helden totdat deze grote vloot met drones in 1 klap vernietigd worden door een mysterieuze wezen. Een wezen die een oude "bekende" blijkt te zijn van één van de teamleden. Wat volgt is een episch avontuur om uiteindelijk wederom het helaal te redden. Met de bekende Awesome Mix Vol. 2 in vol ornaat op de achtergrond natuurlijkVanaf het begin van de film gaat de aktie gelijk van start en maken we kennis met de baby versie van Groot die op een grappige manier de film inleidt ten midden van de aktie. Het plot van het verhaal wordt al gauw uit de doeken gedaan maar het is niet dat je gelijk weet wat er gaat gebeuren. Wat wel gezegd moet worden is dat ik het af en toe iets té van de hak op de tak gesprongen werd. Ook leek het alsof de dialogen tussen de aktiescene's alleen dat doel had, opvulling tot de volgende aktie. Gedurende de film en het verhaal dat verteld wordt is er gelukkig genoeg te beleven en merk je echt dat dit stukje van het Marvel universum een eigen smoel heeft en alles om de karakters heen uitgebreider is dan je dacht. De humor is weer fantastisch en in dit deel is er een bijzondere rol weg gelegd voor Drax. De aktie is lekker over the top en de referenties naar de 80's en 90's zijn waanzinnig! Al had ik wel het idee bij sommige referenties dat de gemiddelde jonge bioscoopganger de verwijzing niet zal begrijpen. Dit stoorde niet overigens maar het gebeurde een paar keer dat ik met een handje vol andere filmfans lachten terwijl de meerderheid de hint niet begreep.
De aktie en de bijhorende CGI knalt van het scherm en overtuigd zoals het in deel 1 al deed. Qua screenplay en story is er niets op aan te merken, de chemie tussen de karakters is hilarisch te noemen. Een echte wat je noemt haat/liefde verhouding. Russell en Stallone vullen de cast fantastisch aan al had Stallone een ietwat kleinere rol dan Russell maar wel op een passende manier. Ook vond ik de rol van Stallone wat weg hebben van Judge Dredd....

Ik vind Guardians of the Galaxy 1 en 2 onvervalste Gunn films die toevallig in het Marvel universum afspeelt. Trouwens, Nebula zorgt voor een mooie brug naar het aankomende Infinity War want haar haat voor Thanos is merkbaar en er wordt vaak genoeg over hem gepraat. Gunn zet een heerlijke, humoristische aktiefilm neer die voor iedereen bedoeld is, niet alleen de Marvel fans.Waarom deze film gaan zien:

-   Sublieme mix van humor, aktie en popculture
-   Oogstrelende special effects
-   Heerlijke popcornfilm
-   Marvel, need I say more?

 Waarom deze film niet gaan zien:

-   Als je niks hebt met aktiefilms, popculture of superheldenConclusie:

Deel 2 vind ik nog iets beter dan de eerste en dat gebeurd in filmland niet zo heel vaak. Ik vind in dit deel de humor een tandje beter dan in deel 1, de popculture referenties zijn heerlijk talrijk en wordt er op fantastische wijze één bepaalde persoon vaak op de hak genomen die eigenlijk best badass is. Na de film weet je wat ik bedoel. Al springt het verhaal een beetje van de hak op de tak voelt het geheel overtuigend en vermaakt de film je van begin tot het eind. Dit is een onvervalste Marvel film met een grote Gunn sausje. Qua minpunten ben ik dit keer erg gierig want er zijn er gewoon niet zoveel. Dit is een regelrechte bioscoopknaller en als filmfan moet je deze film gezien hebben. Ik raad aan om deze in Laser Ultra/IMAX en/of Dolby Atmos te checken voor de ultieme ervaring.

Eindscore:
97/100

Hoofdrolspelers:
Chris Pratt Chris Pratt ...
Zoe Saldana Zoe Saldana ...
Dave Bautista Dave Bautista ...
Vin Diesel ...
Baby Groot (voice)
Bradley Cooper ...
Rocket (voice)
Michael Rooker ...
Karen Gillan ...
Pom Klementieff ...
Sylvester Stallone ...
Kurt Russell ...
Ego
Elizabeth Debicki ...Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review