Life: Beklemmend tot de laatste minuut
Voor een sci-fi film mag je me altijd wakker voor maken en helemaal als er een flinke dosis horror danwel suspense in zit. Ruim van te voren had ik daarom mijn kaartje gereserveerd voor Life. Mijn gevoel zei me dat dit wel eens een lekker enge sci-fi film kan zijn. Vroeg in de morgen ging ik naar de lokale Pathé om de film te zien.Life is geregisseerd door Daniel Espinoza die eerder Safe House en Child 44 plus nog wat korte films die ik zelf niet ken. Safe House was ook een aardige thriller met zijn suspense momenten. Zijn ervaring hierin kan dus wel helpen bij Life maar daar over later meer. Eén van de hoofdrollen wordt vervuld door Jake Gyllenhaal die de piloot David speelt. Gyllenhaal zagen wee natuurlijk eerder in talloze films zoals Southpaw, Demolition en Nocturnal Animals. Verder zien we de Hiroyuki Sanada (47 Ronin en The Wolverine) als de engineer Sho. De (verlamde) wetenschapper Hugh wordt gespeeld door Ariyon Bakare die ook in Rogue One heeft gespeeld en een zwik TV series zoals New Blood en Thirteen. De leider van de expeditie en arts Miranda wordt vertolkt door Rebecca Ferguson. Ferguson schitterde vorig jaar nog in The Girl on the train en zagen we haar ook in de laatste Mission Impossible.


 Life gaat over een team onderzoekers gaan naar Mars in een groot ruimtestation met als missie om bewijsmateriaal terug naar aarde te brengen dat er leven mogelijk is op Mars. Al gauw hebben ze een monster ontrokken van de planeet wat lijkt op een organisme. Al gauw komt het team achter de ware aard van dit organisme en rijst de vraag of het wel verstandig is om het mee terug te nemen.....

Vrij snel in het begin wordt er een beklemmende toon gezet als de onderzoeken door Hugh wordt gestart en de dreiging zich openbaart. Dit beklemmend gevoel blijft tot de credits. Er valt ook niks aan te merken op de cast en het camerawerk speelt dynamisch met de omgeving en de scene's. Het organisme is ook zeer overtuigend gemaakt met top notch CGI en je voelt dezelfde dreiging als in bijvoorbeeld de Aliens films. Leuk gedaan is ook hoe het team communiceert met aarde en je krijgt daarmee echt een band met de karakters. Je voelt hun eenzaamheid en ook hun wanhoop. Daniel Espinoza levert goed werk af met een solide enge sci-fi film.Waarom deze film gaan zien:

-   Beklemmend tot de laatste minuut
-   CGI is intens en overtuigd
-   Een topper in zijn genre

 Waarom deze film niet gaan zien:

-   Je houdt van minder suspense sci-fi
-   Je niks hebt met de monsters in space films

Conclusie:

Life is een enge, beklemmende sci-fi film geworden over een agressieve organisme van Mars. Camerawerk is lekker dynamisch zonder onoverzichtelijk te worden en de cast zet goed de wanhoop binnen het team neer. Dit is er zeker eentje om in de bioscoop te zien en helemaal in IMAX of Laser (ultra). Pas bij de credits kon ik gerust ademhalen en de twist die in de film kwam is bevredigend goed. Ga hem checken in de bios of later op zijn minst in Blu-ray danwel 4k kwaliteit vanwege de oogstrelende CGI.

Eindscore:
85/100Hoofdrolspelers:      
Hiroyuki Sanada Hiroyuki Sanada ...
Sho Murakami
Ryan Reynolds Ryan Reynolds ...
Rory Adams
Rebecca Ferguson Rebecca Ferguson ...
Miranda North
Jake Gyllenhaal Jake Gyllenhaal ...
David Jordan
Olga Dihovichnaya Olga Dihovichnaya ...
Ekaterina Golovkina
Ariyon Bakare Ariyon Bakare ...
Hugh DerryReacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review