Before I fall: oneindige herhalingDeze film had ik bijna over het hoofd gezien moet ik eerlijk bekennen. Ik zag de trailer en het deed me denken aan Scrooge meets Groundhog day. Het concept en mogelijk verfrissend verhaal sprak me aan en besloot om deze film een kans te geven. Of het het waard was? Daar kom ik later op terug.

Before I Fall is geregisseerd door Ry Russo-Young is vooral bekend van TV series zoals F to 7th en Be Here Nowish en de short Babes in Toyland. De hoofdrollen worden vervuld door Zoey Deutch die eerder dit jaar in het aardige Why him? speelde en Dirty Grandpa. Verder zien Helston Sage (Bad Neighbours, Grown Ups 2), Cynthy Wu (Kong: Skull Island, Twisted) en Medalion Rahimi (TV series New Girl, Akward en The Catch)


Het verhaal richt zich op de tiener Sam (Deutch) die op 12 februari wakker wordt. Een dag als geen ander denkt ze. Later die dag merkt ze dat het haar laatste dag is, een dag die ze elke keer opnieuw beleeft. Ze wordt wakker, beleeft alle dingen opnieuw. Waarom weet ze niet en hoe ze hier aan kan ontsnappen evenmin. Kunnen haar vriendinnen haar helpen of is dat juist niet goed? Zal dit Sam's laatste dag worden of kan ze het tij nog keren?

De introductie wordt gedaan door middel van een narratieve scene waarin Sam verwoordt hoe ze zich voelt. Hoe deze dag zo gewoon begon maar een onverwachte wending kreeg. Hierna volgt de luchtige introductie van haar hartsvriendinnen Elody, Lindsay en Ally. Deze luchtige manier kijkt lekker weg en je hebt het idee naar een high school drama te kijken. Dit veranderd wanneer het tweede gedeelte dit gevoel overneemt en over gaat in semi thriller. Sam gaat 12 februari constant herbeleven en haar verwarring is zichtbaar. Deutch speelt charmant als Sam en de rest van de cast vullen haar goed aan maar zorgen wel voor de nodige tienerhumor en gossip. Hoewel we veel zien over haar hartsvriendinnen blijft de film zich focussen op Sam en blijft het perfect in balans. Ik moet wel zeggen dat ik soms het gevoel had naar een tv serie te kijken in plaats van een film. De film blijft redelijk braaf en biedt niet de suspense die je wellicht zou verwachten na het zien van de trailer.


Richting de slotfase van de film snap je net als Sam steeds beter wat ze wellicht kan doen. Echter wordt het ook daarmee iets te langdradig. Hoewel nog steeds onderhoudend werd ik een beetje ongeduldig. Te vaak worden dingen herhaald en ik wist dat dit zou gebeuren omdat het concept en verhaal er om vraagt. Alleen bij Groundhog Day bleef het steeds boeiend en bij Before I Fall kakt het geheel een beetje in. De climax ziet je aardig van ver aankomen maar de leuke cast en de sfeer van de film laten je verder kijken. Before I fall is wat dat betreft een middenmoot. Het blinkt nergens in uit maar het is ook niet slecht. De dialogen zijn wat je kan verwachten van een tienerfilm met veel tienerdrama. Het camerawerk is vrij standaard maar wisselt goed af wanneer de dagen zich herhalen. Russo-Young levert een onderhoudende film af die wel iets meer suspense had kunnen gebruiken. Before I Fall is echt gericht op de vrouwelijke bioscoopgangers en is voor nu de ideale film om met vriendinnen naar te te gaan. Gelukkig was ik tijdens de voorstelling niet de enige man in de zaal. Deze film is ook een leuke film om met je date naartoe te gaan.Waarom deze film gaan zien:

-  Degelijk verhaal
-  Cast speelt goed
-  Plottwist leuk bedacht

 Waarom deze film niet gaan zien:

-  Tempo van de film kakt soms in
-  Richting climax ietwat langdradig
-  Deutch best rol tot nu toe


Conclusie:

Hoewel geen hoogvlieger keek de film aardig weg. Dit is een onvervalste tienerdrama film met een twist die ik "enger" had verwacht. Ook had het verhaal wat vlotter mogen zijn met minder trage momenten om het verhaal maar te vertellen. De climax zag je van ver aankomen echter bracht het wel een twist die ik niet had voorzien. Deutch draagt de film en de rest van de cast zwermt er een beetje om heen. Ook verdient Cynthy Wu in haar volgende film en wat meer prominentere rol omdat ze van de 3 mede-hoofdrolspelers het beste doet.

Eindscore:
71/100


Hoofdrolspelers:

Zoey DeutchZoey Deutch...
Samantha Kingston
Halston SageHalston Sage...
Lindsay Edgecomb
Logan MillerLogan Miller...
Kent McFuller
Kian LawleyKian Lawley...
Rob Cokran
Elena KampourisElena Kampouris...
Juliet Sykes
Cynthy WuCynthy Wu...
Ally Harris
Medalion RahimiMedalion Rahimi...
Elody

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review