Jack Reacher: Never go back

Deze week kwamen een handjevol nieuwe films uit waaronder een lekkere aktiefilm met Tom Cruise (die overigens de film ook geproduceerd heeft) Jack Reacher: Never go back is eigenlijk deel 2 en gaat verder (min of meer) waar deel 1 ophield. En dat is niet erg want de originele Jack Reacher was zeer goed te noemen waarin aktieheld Tom Cruise liet zien dat hij de rol van aktieheld nog steeds sterk kan neerzetten. Niet meer de rollercoaster aan aktie a la Mission Impossible maar meer dan goed genoeg voor een onvervalste aktiefilm. 



Jack Reacher is een ex-marinier die er achter komt dat zijn voormalige collega Tuner (super goed neergezet door Cobie Smulders....ja dochter van een Nederlandse vader en Amerikaanse moeder dus een klein beetje Nederlands trots hier in deze film)  ontvoerd is vanwege iets in het verleden EN het heden. Jack komt al gauw in kontakt door een eerdere zaak met een meisje die hij later ook nog eens uit de handen moet laten blijven van een huurmoordenaar en goede bekende van Reacher. Bijkomstigheid is dat dit meisje ook nog een geheim met zich mee draagt.... Een aktievol kat- en muisspel volgt.



Als je de trailers heb gezien de afgelopen tijd herken je direct de beginsceneé van de film, 2 agenten die Reacher willen arresteren in de drive-in restaurant. De pokerface die Tom Cruise als geen ander beheerst zet gelijk de toon dat Reacher niet met zich laat sollen en je altijd een stap voor is. Dit zet zich traditiegetrouw goed voort in de rest van de film zonder dat het een Jason Bourne feel krijgt. Tom Cruise is er echt in geslaagd om een sterke karakter neer te zetten in beide delen.



De aktie in deeltje twee is lekker, kijkt lekker weg zonder dat het onoverzichtelijk wordt (einde sequence van Iron Man 3 anyone?). Het verhaal is geen meesterwerk maar voldoet en wordt nergens afgezaagd.


Waarom je deze film moet zien:

- Goed verhaal voor een aktiefilm
- Karakters zijn sterk
- Acteerwerk is top notch niet alleen van Tom Cruise
- Cobie Smulders

Waarom je deze film niet moet zien:

- Verhaal is niet briljant
- Brengt niks vernieuwend in het genre

Conclusie:

Dit deel van Jack Reacher voelt solide, vermakelijk en biedt lekkere aktie. Bak popcorn en cola (of bier) en je vermaakt je meer dan prima met deze film!

Eindscore:

85/100

Trailer:




Hoofdrolspelers:

Cast overview, first billed only:
Tom Cruise...
Cobie Smulders...
Aldis Hodge...
Espin
Danika Yarosh...
Samantha
Patrick Heusinger...
The Hunter

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Nerve: Neon doorspekte film over social media

Pathé Schouwburgplein heeft vernieuwde IMAX zaal