Don't Breathe: Bloedstollend ademhalen

Het is bijna Halloween en komen er dus lekker veel Horror films uit. Don't Breathe is niet echt een horrorfilm maar meer suspense/thriller. Ik was benieuwd naar deze film vanwege de unieke twist dat de film zou gaan brengen. Kwam het de belofte na of kwam ik adem te kort van teleurstelling?

Het verhaal gaat over een drietal vrienden die lukraak inbraken plegen om juwelen, gadgets of ander meuk te stelen en te verpatsen. Eén van de drie stuit na wat research op een huis dat bewoond wordt door een blinde oorlogsveteraan en na enkele twijfel besloten ze dit huis in te breken denkend dat het makkelijk wordt omdat de beste man toch niet ziet. Eenmaal binnen maken ze enkele foutjes waardoor ze er achter komen wat de man allemaal in huis uitspookt EN wat er allemaal aan de waarde in huis aanwezig is van de man. Lukt het ze om het huis zonder kleurscheuren te verlaten?IMDB

De regisseur van deze film is Fede Alvarez die ik het beste ken van de TV serie van From Dusk till Dawn en de Evil Dead reboot die weliswaar niet kon tippen aan het origineel van Sam Raimi maar wel vermakelijk was en een goede introductie was voor de huidige generatie filmkijkers met deze culthit.  De cast van deze film zijn niet echt bekende acteurs al wordt de blinde man gespeeld door Stephen Lang die we kennen van TV serie Salem en de aankomende Avatar films (pfff....ja er komt nog meer meuk van het Avatar universum)

De film begint een beetje arthouse-achtig en brengt gelijk een groot vraagteken boven je hoofd maar dit is juist goed. De introductie van de karakters is erg kort (zeg maar gerust nihil alleen die van Rocky (gespeeld door Jane Levy) wordt een beetje verteld. Bij andere films is dit best wel klote maar bij deze film is het oké. Het gaat immers snel naar het doel van het verhaal, de inbraak. En vooral wat daaraan fout gaat. De schrikeffecten zijn juist geplaatst en geeft een vibe mee van een hack & slash film. Dit uit zich ook in het camerawerk en audio-effecten en lekker binnenkomt. Ik ga hier geen spoilers vertellen maar zeg wel dat dit weer een pareltje is qua verhaaltelling want er gebeurd iets wat ik voor deze film niet zag aankomen. De film duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten wat precies goed is. Het einde is erg goed gedaan en verhaal voelt af.

Waarom deze film gaan zien:

- Sterk verhaal
- Plot twists zijn goed getimed
- Acteurs zijn goed gecast voor de rollen
- Ik hou van suspense films

Waarom deze film niet gaan zien:

- Als je van de blood & gore genre houdt
- Het verhaal is sterk maar geen meesterwerk
- Als je niet van arthouse-achtige films houdt

Conclusie:

Met het sterk verhaal, twists die goed getimed zijn en acteurs die weliswaar niet bekend zijn maar wel een goede film neerzetten. Fede Alvarez heeft zichzelf overtroffen!

Eindscore:

85/100Trailer:
Hoofdrolspelers:

Stephen Lang...
Jane Levy...
Dylan Minnette...
Daniel Zovatto...
Emma Bercovici...
Diddy

IMDB

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review