Inferno: Dante verteld zijn verhaal




Ron Howard kennen we natuurlijk van de TV serie van de jaren 90, Happy days en het meesterwerk A Beautiful Mind. Dit keer komt hij met Inferno. Het is een spirituele opvolger van Angels & Demons en The Da Vinci Code. Verwacht dus weer een thriller waarbij de hersens flink worden gekraakt en een bedreiging gestop moet worden. Tom Hanks speelt de hoofdrol en dus is hij de held in dit verhaal waarin de oude schrijver Dante (schrijver van het boekDante's Inferno) een cruciale rol speelt.



Hoofdpersoon in deze film Robert Langdon wordt wakker met flink wat hoofdpijn en na een dosis nachtmerries in een Italiaans ziekenhuis en heeft er bovenop nog eens last van geheugenverlies. Dokter Sienna Brooks zorgt daar voor hem, een Amerikaanse arts die dus in Italië werkt. Dr. Brooks wordt goed neergezet door actrice Felicity Jones (Amazing Spiderman 2 en de verwachte Star Wars spin-off Rogue One). Samen zoeken ze uit waarom Robert in Italië is, waarom hij ineens allemaal oude voorwerpen in bezit heeft. Dit alles met het beroemde boek van Dante als leidraad. De film neemt je mee naar diverse exotische plaatsen zoals de voorgaande films dat ook deden.



Ron Howard heeft goed naar de voorgaande delen gekeken en de sfeer, kleurgebruik en filter in ere gehouden. De held en heldin zijn direct geloofwaardig en je wilt net zoals de hoofdpersonages weten wat er aan de hand is. De connectie wordt goed gelegd in de eerste minuten van de film. De locaties zijn lekker donker en mysterieus iets wat past bij het genre. Ik moest even wennen aan hoe Felicity Jones de rol van "sidekick" neer ging zetten maar uiteindelijk vond ik de rol goed bij haar passen. De plottwist die vaak weer een andere kant op gaat is tof en zorgt ervoor dat je aandacht erbij blijft. Gelukkig gaat het niet te veel verschillende kanten op. De film duurt 121 minuten dit vliegt voorbij omdat de film erg boeiend blijft.



Minpunten zijn misschien wel het einde wat een beetje clunky aanvoelt en meer een einde is voor een aktiefilm met Bruce Willis. Niet dat de films van Willis niet tof zijn hoor, ik bedoel dit niet negatief richting zijn films. Echter had ik een meer suspense einde verwacht. Een spannende open einde bijvoorbeeld.

Waarom deze film gaan zien:


- Boeiend verhaal
- Ron Howard als regisseur
- Tom Hanks speelt mooie rol
- Felicity Jones zet goede sidekick neer

Waarom deze film niet gaan zien:

- Einde is een beetje gemakkelijk

Conclusie:

Inferno zet een overtuigende, boeiend verhaal neer waar de personages en Dante's boek mooi in passen. Open einde had mij persoonlijk beter geleken....

Eindscore:

70/100




Trailer:



Hoofdrolspelers:

Felicity Jones...
Tom Hanks...
Sidse Babett Knudsen...
Dr. Elizabeth Sinskey
Ben Foster...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Nerve: Neon doorspekte film over social media

Sully: Mooie verfilming van een heldendaad