Power Rangers: Vermakelijk verrast
Een reboot van de Power Rangers zat al aardig lang in de planning. Fans keken er erg naar uit maar ook mensen die bekend waren met de franchise waren nieuwsgierig zo bleek op social media. Sinds een week of 2 is de film nu te zien en uiteraard ging ik er heen. 

Dean Israelite is de regisseur van deze reboot en is bekend van vooral korte films zoals Magician en de TV serie Die Jugendcops. Wederom een regisseur die nu zijn eerste grote film maakt. De trend begint dus door te zetten. Verder naar de cast. In de hoofdrollen zien we o.a. Naomi Scott (pink ranger) die vooral TV series heeft gedaan zoals de bekende, maar teleurstellende Terra Nova. Ook zien we Dacre Montgomery (Red Ranger) die ook voornamelijk in TV series heeft gespeeld. Verder spelen R.J. Cyler de verlegen Blue Ranger, Ludi Lin de Black Ranger, Becky G. de excentrieke Yellow Ranger en speelt Elizabeth Banks de slechte heks Rita Repulsa. Geen grote namen dus maar dat kan soms goed uitpakken.
Het gaat over een groepje tieners (Jason, Kimberly, Billy, Zack en Trini) die door het noodlot bij elkaar komen, vanwege schoolproblemen of de nodige problemen thuis. Toevalligerwijs komen ze elkaar tegen op een bouwterrein die door de verlegen maar intelligente Billy wordt bezocht omdat hij daar denkt een grote schat te vinden. Na een explosie van Billy's zelfgemaakte bom vinden ze verschillende kleuren kristallen die hen later redden van een fatale ongeluk wanneer ze van het terrein af moeten om te ontsnappen aan de politie. Ze lijken superkrachten te hebben maar waarom? De tieners gaan op onderzoek uit en komen in contact met de alien Alpha 5 en Zordon, ooit leider van de eerste groep Power Rangers. Zij vertellen de tieners dat ze uitgekozen zijn om de nieuwe Power Rangers te vormen en Rita Repulsa moeten tegenhouden in haar duivels plan de aarde te vernietigen.

De film begint met een introductie van de wereld waar de Power Rangers eigenlijk vandaan komen. Dit spring naadloos over in de introductie van Jason die later als de leider Red Ranger aan de bak moet. Een introductie die overigens wel apart is want deze is duidelijk bedoeld voor de volwassenen onder ons en de Power Rangers heeft bij velen een kiddie bijsmaak en denkt dan aan een iets andere doelgroep. Jason is eigenlijk de aanzet tot de ontmoeting van het vijftal. Deze fase van de film kijkt lekker weg en voelt niet high-school aan op een of andere manier. Je hebt niet het idee naar een tienerfilm te kijken en dat is goed gedaan. De tweede fase begint eigenlijk als de tieners voor het eerst met Alpha 5 en Zordon praten en besluiten te gaan trainen.Het trainen gebeurd echt zoals je dit altijd in de jaren 80/90 knokfilms zag, in korte tijd worden ze klaargestoomd voor een episch gevecht die ze ogenschijnlijk niet kunnen winnen of toch wel? Dit is vermakelijk gedaan en je ziet dat het team hechter wordt en dat siert deze film wel. De chemie tussen de acteurs en diens karakters zit sterk in elkaar en de humor is aanwezig waar het moet. Cheesy one-liners zijn zeldzaam maar wel zijn er een paar knikogen naar ander aktiefilms franchises. Welke? Check de film zou ik zeggen. Richting het einde gaat het echt los en zien de Power Rangers in volle glorie.Algeheel kijken kan ik zeggen dat de film me niet teleurstelde. Ik heb me serieus vermaakt al verwachte ik weinig van deze reboot. Te meer omdat de oude series nu echt wel cheesy overkomen en ik ook zoiets had van waarom een reboot van deze franchise? Dean Israelite heeft een leuke film gezet met een duidelijke visie hoe hij de Power Rangers wilde neerzetten. De acteurs zorgden er voor dat de tieners achter de helden met gevoel werden neergezet. Je ziet dat de jonge acteurs er plezier in hadden om deze film te maken.

Ik bezocht voor deze film Kinepolis Jaarbeurs en de film was daar te zien in Laser Ultra kwaliteit, wat dus betekent dat het beeld van de allerhoogste kwaliteit was en geprojecteerd werd op een doek van bijna 20 meter breed en ruim 8 meter hoog. Tevens was de zaal uitgerust met Dolby Atmos wat superieur geluid opleverde. De filmbeleving is voor mij compleet, ik zal dus vaker deze bioscoop bezoeken voor een film. Binnenkort de review over deze bioscoop en de keten zelf.


Waarom deze film gaan zien:

-   Leuk en vermakelijke reboot
-  Kijkt lekker weg
-  Raakt de juiste snaar

 Waarom deze film niet gaan zien:

-   Als je totaal niks met de Power Rangers hebtConclusie:

Power Rangers is een geslaagde reboot van de franchise, raakt de juiste snaar qua cast en de special effects zijn helemaal van deze tijd. De cheesy one-liners van de oude serie/film zijn tot het minimum beperkt en dat is een compliment waard. Voor wat het doet, doet het het goed. Vergelijk dit niet met een aktiefilm a la Xander Cage want dat is niet helemaal fair. De film kijkt lekker weg of je nou fan bent of niet. 

Eindscore:
76/100Hoofdrolspelers:

Dacre MontgomeryDacre Montgomery...
Jason (Red Ranger)
Naomi ScottNaomi Scott...
Kimberly (Pink Ranger)
RJ CylerRJ Cyler...
Billy (Blue Ranger)
Ludi LinLudi Lin...
Zack (Black Ranger)
Becky G.Becky G....
Trini (Yellow Ranger)
Elizabeth BanksElizabeth Banks...
Rita Repulsa
Bryan CranstonBryan Cranston...
Zordon
Bill HaderBill Hader...
Alpha 5 (voice)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review