Logan: Bikkelharde drama


De trailer van Logan maakte iedereen nieuwsgierig. Een meisje die zijn hand vasthoudt, Xavier die niet meer op krachten is en dat allemaal tijdens een road trip. Waarheen eigenlijk? Ik was één van die nieuwsgierige fans van X-men en met name Wolverine. Als tiener heb ik menig X-men comic verslonden. Maar ik was een fan die beide eerdere Wolverine films wel tof vond maar genoeg in de films zag wat niet zo tof vond. Logan beloofde beterschap en vandaag ging ik naar de lokale Pathé om de film te checken.James Mangold neemt de regie en ook het verhaal voor zijn rekening. Mangold kennen we meer van de TV series Vegas en Men in Trees. Beide series heb ik nog niet gezien dus dit is zijn eerste werk wat ik zal zien. Qua hoofdrol is het niet verrassend dat Hugh Jackman de hoofdrol speelt als de mutant met een slecht humor maar de hart op de juist plek. Naast hem speelt Patrick Stewart uiteraard weer Professor Xavier, de docent van vele mutanten op zijn ooit beruchte mutanten-academie. Naast hen schittert een nieuwe atrice die nog niet veel op haar naam heeft, Dafne Keen speelt het kleine meisje met speciale krachten, Laura genaamd. Keen speelde eerder in de TV Serie The Refugees.

In dit deel zien we een oude Wolverine die zorg draagt voor proffesor Xavier die ook kampt met gezondheidsproblemen bij het ouder worden. Zij proberen samen een bestaan op te bouwen, ondergedoken voor hun vroegere vijanden. Echter is dit voor korte duur wanneer slechte mensen het hebben gemunt op iemand die zich bij Wolverine voegt. Met alle gevaren van dien.Het begin van Logan laat de kjiker gelijk weten wat voor een soort film dit is. Wanneer Logan wakker wordt in zijn auto merkt hij op dat een groepje criminelen zijn velgen proberen te jatten. Dit is het begin van het verhaal waarin je de situatie ziet waarin hij en Xavier zitten. Hoe Xavier geïntroduceerd wordt is trouwens best heftig en roept gelijk vragen op.

Dit deel is rauwer, gepint op het verhaal en meer volwassen. Dat merk je ook tijdens de aktiescene's. Een R rating is wel op zijn plaats want gedurende de hele film vliegen de ledematen je om de orgen en is de aktie echt veel visueler dan ooit. Het bloed vloeit rijkelijk en voor het eerst zien we goed hoe Wolverine huishoudt tijdens zijn vluchtpogingen. Ook het meisje die zich bij het duo voegt is zeer sterk gedaan. Het meisje kan niet met Wolverine praten maar er ontstaat wel een soort van band. De gevoelens die daarbij komen kijken maken Wolverine zichtbaar verward. Qua cast is er dan ook niks aan te merken, ze zijn de karakters. Ook de speelduur van ruim 2 uur is goed, niet te lang maar ook niet te kort.Trouwens, er is ook nog een sidekick Caliban, die niet tegen zonlicht kan. Hij zorgt voor de grappige noot in de eerste fase van de film waarna de rest het overneemt. De humor in Logan is juist gedoseerd en spot on! Hoe Caliban en Wolverine kibbelen deed me echt denken aan een getrouwd stel. Patrick Stewart laat een gebroken, oude Xavier zien die de toekomst niet al te best ziet en kampt met het verleden. Oh en dan Keen, die heel goed speelt in deze film en net als Wolverine behoorlijk kan knokken als dat nodig is. Ze maakt een goede indruk in haar filmdebuut. Logan is echt een hele goede aktiefilm wat drama, komedie, rauwe aktie en een gedegen verhaal in elkaar mixt. Ik kan eigenlijk voor dit deel geen minpunten bedenken. Misschien wel eentje.....dat dit de laatste film is rond Wolverine.Waarom deze film gaan zien:

-   Waardige afsluiter van het verhaal rond Wolverine
-   Je altijd zat te wachten op de woedeaanval van Wolverine
-   Fan bent van de comics
-   Goede mix tussen aktie en drama
-   Sterk regiedebuut van Mangold

 Waarom deze film niet gaan zien:

-  Als je niks hebt met X-men/Wolverine of comicheldenConclusie:

Logan is een film die aan alle kanten klopt, vragen worden beantwoordt en werkt naar een mooie, gevoelige climax toe die waardig omgaat met het karakter Wolverine. De aktie is lekker rauw en "mooi" om eindelijk een keer de totale woede en brute kracht van Wolverine in aktie te zien! De chemie tussen de karakters voelt goed en ondanks het een Marvel film is, is de humor goed gedoseerd en passend in deze meer drama dan aktiefilm. Een aanrader voor alle aktiefans, fans van X-men/Wolverine. Oh ja, om je de tijd te besparen: Er is geen teaser aan het einde van de credits. 

Eindscore:
100/100Hoofdrolspelers:

Hugh Jackman...
Patrick Stewart...
Dafne Keen...
Boyd Holbrook...
Stephen Merchant...
Elizabeth Rodriguez...
Gabriela

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review