Fist fight: Geslaagd vuistgevechtNa de dramatische tegenvallende Why him? was ik wat sceptisch tegenover Fist Fight. De trailer zag er geinig uit maar wie weet was het weer de leuke stukjes aan elkaar geplakt en de hele film zelf valt tegen. Gelukkig kreeg ik een uitnodiging om deze film gratis te checken. Nou, dan toch maar een poging wagen toch?

Fist Fight is geregisseerd door Richie Keen die vooral bekend is van TV series zoals Shameless en The Comedians. Wederom een regisseur die nu eens een film maakt. In de hoofdrol zien we Ice Cube als de strenge docent Strickland en daarnaast is er een hoofdrol voor Charlie Day die de timide goedzak Andy Campbell speelt. Ook zien we Julia Bell als de prettig gestoorde docente Holly en Tracy Morgan als de sportcoach Crawford. Ook zien we Christina Hendricks als de excentrieke docente Ms. Monet.Fist Fight is een komedie dat gaat over 2 docenten die na een misverstand dat één van hen hun baan kost, aartsrivalen worden. Strickland daagt Campbell uit voor een ouderwets potje matten buiten op het schoolplein. En gezien het door de leerlingen massaal is opgepikt en massaal op internet is gedeeld wordt dit al gauw het gevecht van de eeuw genoemd. Met alle gevolgen van dien!De film begint eigenlijk net als elke andere high-school komedie, de hoofdkarakters worden geintroduceerd en snel kom je er achter hoe ze hun werk moeten doen op deze school en de leerlingen worden vooral neergezet als irritant en gaan heel ver met hun grappen. De grappen zijn niet dertien in een dozijn en dit voelt wel verfrissend. Wanneer de tweede helft van de film begint gaan ook de grappen en de komische situaties een tandje verder en slaan soms de plank mis al tovert het wel een lach op je gezicht. De acteurs zitten lekker in hun rol en de rivaliteit tussen de 2 docenten is te merken in alles. Deze film is uitgestegen boven de dertien in dozijn komedies met een kanttekening dat het dat ook maar net doet.Waarom deze film gaan zien:

-   Ietwat verfrissende humor en grappen

 Waarom deze film niet gaan zien:

-  Stijgt nét uit boven de gemiddelde komedie
-  One-liners zijn soms geforceerdConclusie:

Fist Fight is een degelijke komedie met aardig wat humoristische momenten, de cast speelt lekker en het geheel voelt als een lekkere lachfilm. Of je er voor naar de bioscoop moet gaan, nou nee dat nou ook weer niet. Dit is een film voor de regenachtige zondag op blu-ray of dvd. Het is een dertien in dozijn komedie die net boven gemiddeld is. 

Eindscore:
70/100


Hoofdrolspelers:
Charlie DayCharlie Day...
Andy Campbell
Ice CubeIce Cube...
Strickland
Tracy MorganTracy Morgan...
Coach Crawford
Jillian BellJillian Bell...
Holly
Dean NorrisDean Norris...
Principal Tyler
Christina HendricksChristina Hendricks...
Ms. Monet
Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review