Flatliners: Onnodige reboot
Ondanks dat er veel berichten waren dat dit een sequel zou zijn op Flatliners is dit een reboot. Het originele Flatliners met o.a. Kiefer Sutherland was heel tof en best eng voor die tijd. Of deze reboot gebruik kan maken van de culthit status van zijn voorganger? Nadenkend over deze vraag ging ik naar de lokale bioscoop....


Niels Arden Oblev is vooral bekend van TV series zoals Millenium, Mr. Robot en King's Under the Dome. Nu dus zijn eerste, groots aangekondigde, feature filmdebuut. Als je hieronder leest wie er in de film spelen valt natuurlijk Ellen Page op. Deze bekende actrice was eerder te zien in een paar X-men films, leende haar stem aan de Playstation game Beyond: Two Souls en verder speelde ze nog in Inception en Juno. Nina Dobrev ken ik vooral van de vermakelijke tv-series The Vampire Diaries en The Originals. Begin dit jaar zagen we haar in xXX: Return of Xander Cage. Verder zien we ook Diego Luna  (Star Wars: Rogue, The Terminal), James Norton (Belle, War & Peace) en Kiersey Clemons (Flashpoint, de aankomende Justice League en Bad Neighbours 2). Oh ja, Kiefer Sutherland speelt ook een rol in deze rol. Hem kennen we natuurlijk van de hitserie 24, The Lost Boys, Phonebooth en vele andere films)


Flatliners gaat over een groep studenten die een medisch experiment willen doen, met gevaar voor eigen leven. Ze willen met dit onderzoek ervaren wat er is na de dood. Ze laten één voor één hun eigen hart stoppen zodat ze op het randje van de dood zijn en dan iets verder. De kennis die ze met deze bovennatuurlijke ervaring op doen zal echter komen met behoorlijke consequenties......


De film begint uiterst kalm en probeert een gespannen sfeer over te brengen terwjl je de studenten leert kennen tesamen met hun obsessieve drang om te ontdekken wat er gebeurd na de dood. Een vraagstuk die behoorlijk de boventoon voert gedurende de film. Het verhaal wordt op een degelijke manier verteld maar klopt vaak voor geen kant. Ook de bijwerkingen van het experiment zijn ronduit vaag te noemen en kon ik moeilijk serieus nemen. De sound effects zijn meer dan eens dertien in dozijn en daardoor komen de jumpscares die er zijn niet echt goed over. Ellen Page en Dobrev stalen que rollen de show en Kiefer is, wanneer aanwezig, de echte ster van de show wat mij betreft. De scenés waarin je het experiment ziet is tof gedaan en brengt het gegeven naar de moderne tijd. Dit is een leuke poging om de culthit nieuw leven in te blazen, echter slaagt de regisseur hierin niet. De editing is daarvoor vaak te verkeerd qua camerahoeken en misplaatste shots bij belangrijke scenés.

Waarom deze film gaan zien:

-  Ellen Page acteert sterk in deze film
-  Het gegeven is nog steeds sterk anno nu

 Waarom deze film niet gaan zien:

-  De editing is tergend
-  Karakters zijn inwisselbaar
-  Verhaal was beter in het origineel
-  Het origineel is sowieso beter


Conclusie:

Flatliners is wat mij betreft een teleurstelling, zeker in vergelijking met het origineel. Je krijgt geen band met de karakters en daardoor boeit de film ook niet lang. De herinneringen van het origineel dragen deze film en het is diezelfde origineel die deze reboot overschaduwd. Ik raad iedereen echt af om naar deze film te gaan en spendeer het geld van je kaartje aan een blu-ray/dvd versie van het origineel. Laat deze vooral aan je voorbij gaan.

Eindscore:
45/100


Hoofdrolspelers:
Ellen PageEllen Page...
Courtney
Diego LunaDiego Luna...
Ray
Nina DobrevNina Dobrev...
Marlo
James NortonJames Norton...
Jamie
Kiersey ClemonsKiersey Clemons...
Sophia
Kiefer SutherlandKiefer Sutherland...
Dr. Barry Wolfson

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review