A hitman's bodyguard Review: Komisch geweld


Komische aktiefilms zijn altijd leuk om te kijken. We kennen allemaal het succesformule van de Lethal Weapon films en later de Rush Hour films met Jackie Chan en Chris Tucker. Na het zien van de trailer voor deze film had ik een vermoeden dat dit weer eentje kan zijn. Zo'n aktiefilm met lekker veel komische momenten. Maar klopt dat ook?


Patrick Hughes regiseert deze film en ken ik eigenlijk alleen nog maar van de leuke Expendables 3 met veel aktiehelden van weleer zoals Sylvester Stallone, Chuck Norris en Jet Li. Hoofdrollen voor A hitman's bodyguard zijn weggelegd voor Ryan Reynolds (Deadpool, Green Lantern) en Samuel L. Jackson (Avengers films, The Negotiator, Pulp Fiction). Kleinere rollen hiernaast zijn voor Salma Hayek (The Mask of Zorro, Frida en Desperado) en de nederlandse actrice Noortje Helaar (Knielen op een bed violen, B.A.B.S en De 12 van Oldenheim).

A hitman's bodyguard gaat over een aan lager wel geraakt bodyguard Michael Bryce (Reynolds) die zijn ex (een geheim agente) tegen het lijf die op haar beurt een huurmoordenaar Darius Kincaid (Jackson). Na een samenloop van omstandigheden zitten Bryce en Kincaid met elkaar opgescheept en dit zorgt voor aktie en een hoge dosis scherpe humor zoals we van beide acteurs gewend zijn.


De film komt gelijk in aktie wanneer het begint je voor te stellen aan Bryce, een bodyguard die alles lijkt te hebben totdat het mis gaat. Daarna zien we Kincaid en hoe de twee elkaar kruisen, wat erg komisch is en de toon bepaald. Het camerawerk is flitsend maar niet te veel. De aktie is altijd goed te volgen en is lekker over the top. Hoe het duo alle spannende momenten doorstaat is hilarisch omdat de twee elkaar soms echt moet helpen ookal willen ze het eigenlijk niet. Daar bovenop wordt Kincaid te pas en te onpas geconfronteerd met zijn agressieve vriendin Sonia (Hayek). Wat op zijn beurt ook weer zorgt voor de nodig humor. Het verhaal over deze twee wordt leuk verteld en wordt nergens saai of verwarrend.

Humor is er veel maar niet te veel. Als laatste moet ook gezegd worden dat het nederlandse gedeelte waar de film zich afspeelt is erg goed gedaan. Geen geforceerde nederlandse grappen of teveel nederlandse dialogen. Gewoon goed waar vooral een scene van Reynolds erg grappig is in Amsterdam. Eén klein minpuntje was een bepaalde scene waarbij ze iet wat teveel computergraphics gebruikte. Dat voelde een beetje raar maar dit was maar een paar seconde. Al met al verliet ik de zaal met een grote glimlach op mijn gezicht. A hitman's bodyguard is ontzettend vermakelijk! Op naar deeltje 2?


Waarom deze film gaan zien:

-  Jackson en Reynolds zijn ijzersterk duo
-  Aktie en humor goed afgewisseld
-  Nederlands tintje is leuk uitgewerkt

 Waarom deze film niet gaan zien:

-  Sommige aktie oogt een beetje teveel CGI

Conclusie:

A hitman's bodyguard gebruikt de formule goed uit de bovengenoemde films. De combinatie Reynolds en Jackson, ondersteund door een hilarisch Hayek. De aktie is bikkelhard, de lokaties zijn goed opgezet en alles komt samen in een leuk verhaal wat goed genoeg is voor een film als deze. Hughes mag wat mij betreft een deel 2 maken!

Eindscore:
90/100Hoofdrolspelers:

Elodie YungElodie Yung...
Amelia Roussel
Ryan ReynoldsRyan Reynolds...
Michael Bryce
Tsuwayuki SaotomeTsuwayuki Saotome...
Kurosawa
Roy HillRoy Hill...
Helicopter Pilot / Newscaster
Richard E. GrantRichard E. Grant...
Seifert
Gary OldmanGary Oldman...
Vladislav Dukhovich
Rod HallettRod Hallett...
Professor Asimov
Yuri KolokolnikovYuri Kolokolnikov...
Ivan
Nadia Konakchieva...
Mrs. Asimov
Valentin Stojanov...
Petr Asimov Jr.
Noortje HerlaarNoortje Herlaar...
ICC Court Clerk

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review