The Bye Bye Man: zeker niet aan denken!
Horrorfilms, je houdt er van of je houdt er niet van, simple as that! Nou weten de vaste lezers wel dat ik van dit genre hou maar niet elke horrorfilm even goed vind. The Bye Bye Man kreeg behoorlijke kritieken en toch besloot ik de film te kijken om te zien of ik dezelfde ervaring zou hebben.Regie is in handen van Stacy Title die eerder Hood of Horror maakte en Let the devil wear black. De eerstgenoemde was al een draak van een horrorfilm dus dat beloofde niet veel goeds..... Qua cast springt alleen Carrie-Ann Moss in het oog die we natuurlijk allemaal kennen als Trinity en The Matrix trilogy, Momento en vele andere films. de rest van de acteurs zijn niet echt bekenden uit Hollywood maar dat hoeft niet altijd iets te zeggen. Douglas Smith zag ik al eerder in de laatste (slechte) Terminator film.

Het verhaal gaat over 3 studenten die een oud huis kopen om het reguliere studentenleven te ontvluchten. Tijdens de schoonmaak stuit één van hen op een schilderij met daarop de tekst "Don't say it, don't think it" herhaaldelijk over het kunstwerk heen gekalkt met achterop de tekst "The Bye bye man". Nadat de ongelukkige student zijn naam uitspreekt komt er een vloek over de studenten én hun naasten waaraan ze de naam uitspreken. De demoon neemt langzaam hun realiteit over om iedereen uit te moorden. Deze vloek leeft voort zolang iedereen aan de demoon blijft denken of zijn naam zeggen. Kunnen de studenten aan de vloek ontsnappen?


De film begint met een scené van een trein en dit geluid kabbelt lekker voort in de gedachte van een arme burger die door de vloek getroffen is en een waar bloedblad aanricht. Je vraagt je al gauw af waarom een trein en dat stoomlocomotief geluid? Affijn, de film springt naar het heden waar we de 3 studenten zien aankomen bij hun zojuist gekochte huis. Daarna komt langzaam maar zeker de vloek in beeld en dit begint bij het vallen van muntjes en het dichtslaan van deuren. Wanneer dingen steeds intenser worden en ze steeds meer de grip op de realiteit verliezen ontstaat er een strijd om liefde en macht over de ander. Al gauw blijkt dat de demoon hier achter zit.

Halverwege de film begon ik mijn interesse te verliezen en waren de jumpscares echt niet meer overtuigend. De jumpscares zijn sowieso best standaard en ik schrok daar niet echt van. Hoewel er wel een soort van plot is wordt er nooit uitgelegd wie of wat de demoon is en waarom hij de Bye Bye Man heeft. De demoon heeft ook een hond bij zich en wanneer de hond je opspoort komt de demoon er aan om je te vermoorden. Echter is de hond gemaakt van bagger slechte computer animatie dat het absoluut niet overtuigd of eng is. Sowieso is de demoon zelf één van de slechtst uitgevoerde karakter die ik ooit in een horrorfilm heb gezien.


Douglas Smith, Lucien Laviscount en Cressida Bonas spelen leuk als de studenten in kwestie maar verdient niet de schoonheidsprijs. Gewoon acteurwerk dus. De rol van Carrie-Ann Moss is ook erg inwisselbaar en had ook vervangen kunnen worden voor een andere acteur. Dit ligt niet aan Carrie-Ann overigens maar komt door de screenplay en verhaal met suffe dialogen. Januari komt vaak met baggerfilms en dit is er jammer genoeg eentje van.

Waarom deze film gaan zien:

-   Als je een slechte horrorfilm wil zien
-  Je fan bent van Carrie-Ann Moss

 Waarom deze film niet gaan zien:

-   CGI is tergend slecht
-   Demoon overtuigt niet
-   Verhaal is onsamenhangend
-   kleine en nutteloze rol Carrie-Ann Moss
-   Geforceerde jumpscares

Conclusie:

Als horrorfan moet ik echt eerlijk zeggen dat ik The Bye Bye Man heb gezien zodat jullie dat niet hoeven te doen. Zo slecht vind ik deze film! De demoon is niet overtuigend, jumpscares zijn mijlen ver te zien, de computeranimatie van demonenhond is zo slecht dat het eerlijk lachwekkend is. Laat deze misbaksel vooral aan je voorbij gaan.

Eindscore:
40/100
Hoofdrolspelers:
Douglas SmithDouglas Smith...
Elliot
Lucien LaviscountLucien Laviscount...
John
Cressida BonasCressida Bonas...
Sasha
Doug Jones...
The Bye Bye Man

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review