Wonder Woman: DC movies maakt comeback!Het was even stil rond filmreviews maar ik wil dit graag weer doorbreken en wel met de review van Wonder Woman. Na de tegenvallende Batman vs Superman en het okee-ish Suïcide Squad waren mijn verwachtingen hoog. Zou Gal Gadot een geloofwaardige Wonder Woman neerzetten en hoe is het verhaal er om heen? Ik ging naar de voorpremiëre om hier achter te komen.

 Patty Jenkins regisseert deze nieuwe DC film, zij maakt een sterk debuut met de film Monster. Ook heeft ze een aantal afleveringen gedaan voor de serie The Killing. Ik was hierdoor erg benieuwd wat zij ging doen met het concept van Wonder Woman. Okee en dan de cast. Gal Gadot speelt de superheld waar het in deze film om draait, en die we al kort zagen in Batman vs Superman. Haar verschijning maakt iets goed van de hele film. Afijn, Gadot zagen we eerder dit jaar in de aardige komedia Meeting up with Joneses en speelde ze ook in een sloot aan andere films zoals Furious 7, Triple 9 en Criminal.


Verder speelt Chris Pine de spion Steve Trevor. Chris is bekend van o.a. Star Trek Beyond, Hell on High Water en The Finest Hour. Danny Huston speelt de nazi soldaat Ludendorff. Hem zag we in aardig wat afleveringen van The American Horror Show en Frankenstein. Ewen Bremner speelt de schotse soldaat Charlie. Bremner speelde eerder in de voor vele langverwachte T2 Trainspotting en had ook een rol in Exodus: Gods and Kings.

In Wonder Woman zien we de amazone Diana (Gadot), een prinses en getraind om te vechten. Ze leeft vreedzaam met andere amazones op een eiland ver van de beschaving. Toch strandt er op een dag een jonge soldaat (Pine) die haar verteld over een vreselijke oorlog die mogelijk iedereen zal verwoesten. Diana besluit om hem te helpen en komt in een bikkelharde oorlog terecht en leert ze veel over leven buiten haar beschaving.


De film begint erg kleurrijk en dat is opvallend voor een DC film. Een gedegen introductie van Diana en waar ze leeft volgt en zet de kleurrijke trend voort. Heel verfrissend! Heel subtiel wordt het plot duidelijk gemaakt zonder al te veel cliché momenten die je van mijlen ver ziet aankomen. De aktie in Wonder Woman is erg sterk gedaan en er zijn 3 scenes waarbij er een soort van climax is qua aktie. De screenplay is goed gedaan, mooi te zien hoe Steve en Diana een band krijgen en er momenten zijn waarin je echt kan zien dat de karakters elkaar nodig hebben. Steve leert de naïeve Diana bijvoorbeeld hoe te gedragen in de "beschaafde" wereld terwijl Diana hem juist sterk probeert te maken en niet te twijfelen aan zichzelf en ergens voor te strijden. De vrolijke noot die de soldaat Charlie brengt werkt aanstekelijk en sowieso is de humor beter dan in elke andere DC film.

Wonder Woman voelt aan als een rollercoaster van aktie met enkele rustpuntjes er tussen in die nog steeds vermakelijk zijn. Gadot speelt fantastisch als Wonder Woman, ze doet echt niet onder voor de soldaten om haar heen. De balans tussen man en vrouw was nog nooit zo goed in een film als in Wonder Woman. Even terzijde dat Wonder Woman superkrachten heeft. Wie denkt dat vanwege de vrouwelijke superheld en een regisseuse Wonder Woman een feministische film is komt echt bedrogen uit. Het is goede aktiefilm geworden met de nodige CGI dat van het scherm knalt. Zeker bij de climax momenten. Het enigste slechte puntje die ik heb is (net als bij King Arthur) het eindgevecht waarbij er wellicht iets té veel CGI in beeld komt.....


Waarom deze film gaan zien:

-  Sterke DC film
-  Gal Gadot is Wonder Woman
-  Goed ontwikkelde karakters
-  Heerlijke aktie

 Waarom deze film niet gaan zien:

-  Als DC of superhelden niet je dingen zijn
-  Einde had wellicht beter gekund


Conclusie:

Wonder Woman heeft me verrast omdat ik de vorige DC films niet zo fantastisch vond. Gadot heeft een geloofwaardige Wonder Woman neergezet en de chemie tussen haar en de andere acteurs is voelbaar goed. De aktie is top notch en zal de aktiefan zeker bekoren. Wonder Woman voldoet aan de verwachtingen en ik zou zeggen op naar deeltje 2 mits ze het einde minder CGI maken.

Eindscore:
92/100
 

Hoofdrolspelers:
Gal Gadot Gal Gadot ...
Diana
Chris Pine Chris Pine ...
Steve Trevor
Connie Nielsen Connie Nielsen ...
Hippolyta
Robin Wright Robin Wright ...
Antiope
Danny Huston Danny Huston ...
LudendorffReacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Een bezoek aan Kinepolis Jaarbeurs

Mission Impossible Fallout Review